Beleidsplan Stichting Vrienden

Beleidsplan Stichting Vrienden van Toonkunstkoor Euterpe

Doel
De stichting heeft als doel, het ondersteunen met financiële middelen, en de advisering, van de Vereniging Deventer Toonkunstkoor “Euterpe”, gevestigd te Deventer. De stichting heeft niet ten doel om met haar activiteiten winst te behalen. Indien desondanks winst wordt behaald zal deze winst worden aangewend  voor een algemeen, cultureel en maatschappelijk belang passend binnen de doelstelling van de stichting.
Het koor Euterpe bestaat uit ca 70 leden. Het koor repeteert wekelijks onder leiding van een dirigent. Verder vindt er geregeld stemvorming plaats door een stempedagoog. Het koor vindt het belangrijk om kwaliteit te leveren. Op het programma staan voornamelijk klassieke oratoriumwerken. De concerten vinden meestal plaats in één van de kerken van Deventer en worden uitgevoerd met orkest en solisten.

Inkomsten en uitgaven
De stichting krijgt haar inkomen van de donateurs, die elk een jaarbedrag van minimaal 25 euro doneren.
De meeste jaren heeft Euterpe twee concerten op de agenda staan. Deze concerten zijn niet kostendekkend te krijgen. De huur van de locatie, zoals de Lebuïnuskerk in Deventer, het contracteren van solisten en orkest zijn grote kostenposten die niet alleen uit de entreegelden kunnen worden betaald. Het koor zelf legt geld bij, er worden subsidies aangevraagd en ook de Stichting geeft hier geld aan. Hierdoor is het mogelijk dat deze concerten in Deventer plaatsvinden.

Beheer
De penningmeester van de Stichting beheert het vermogen van de Stichting, verstuurt de rekeningen aan de donateurs en maakt geld over naar de Vereniging. Het gehele bestuur besluit hierover en bestaat verder uit een voorzitter, secretaris en twee leden.
Deze zijn allen onbezoldigd lid.

Verdere gegevens
Postadres:                   Rozendaalseweg 11, 7396 BB Terwolde
Telefoon:                    06-20727942
website                       www.toonkunstdeventer.nl