Zingen doet meer

Zo'n donderdagavond is echt een avond uit. Zodra de eerste noten klinken laat je de dagelijkse beslommeringen achter je. Zingen doe je samen met anderen die jouw liefde voor muziek delen.

Je stem is een mooi instrument. Zingen is een hele goede manier van ontspannen. Door samen te zingen en koorstukken in te studeren kunnen we elkaar inspireren en stimuleren. Euterpe is een koor met geschiedenis. Maar de mensen die er zingen, zijn van nu en voelen zich betrokken bij de muziek en bij elkaar.
Hou je van klassieke muziek én kun je zingen?
Kom dan eens ontdekken wat je allemaal kunt!

Bij Euterpe werken we iedere donderdagavond aan een groot of kleiner klassiek koorwerk. Het koor geeft twee uitvoeringen per jaar. Na zo'n concert praten we onder het genot van een drankje nog even na. En dan ... ga je met een feestelijk gevoel naar huis.
Het was weer een hele belevenis!

Werken aan kwaliteit
Kwaliteit vinden we belangrijk. Dus werken we met oefen-CD's en MIDI-files waardoor ieder koorlid zelf thuis kan studeren. Ook treden we op met professionele musici en solisten. De dirigent, Jan Kruisselbrink, is een zeer enthousiaste prof. Hij laat je zien hoe je je zangtechniek en houding kunt verbeteren. Toonkunstkoor Euterpe is en blijft een amateurkoor. Maar jezelf steeds een stapje vooruit helpen zorgt voor een nieuwe uitdaging en geeft voldoening.